Dewi

Over mij

Als ervaren communicatieprofessional en copywriter adviseer ik bedrijven en organisaties over interne en externe communicatie-vraagstukken en verzorg ik ook de uitvoering. Zowel op project- als interimbasis.

Na de opleiding Communicatie in Eindhoven werkte ik ruim 10 jaar bij verschillende communicatiebureaus, waaronder Zandbeek en Zuiderlicht. Hier combineerde ik projectmanagement met communicatieadvies en tekstschrijven voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ik ontwikkelde een affiniteit met storytelling. In 2017 zette ik de stap naar een eigen bedrijf. Enerzijds om me nóg meer te focussen op de inhoudelijke kant van het vak, anderzijds om meer balans te vinden tussen werk en gezin.

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit de wereld om mij heen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en hun gedrag. Zoals er geen twee mensen hetzelfde zijn, zo zijn er ook geen twee organisaties hetzelfde. Misschien zijn de diensten of producten die ze aanbieden wel vergelijkbaar, maar bedrijven onderscheiden zich in 'hoe' ze iets doen en vooral 'waarom' ze iets doen.

Bedrijven helpen met het vinden en verwoorden van aansprekende verhalen vind ik geweldig. Op zoek gaan naar de kern van hun bestaan, het waarom van hun handelen. Door te luisteren, te analyseren en door te vragen. Om zo bedrijven dichterbij hun publiek te brengen. En van hun klanten zelfs ambassadeurs te maken.

Zie ook:
werkwijze

 

 

“Dewi is een goede communicatieadviseur met een vlotte pen. Ze is een snelle, harde werker. En het belangrijkste: ze geeft een helder advies, nadat ze eerst heel goed geluisterd heeft en met mensen in gesprek is gegaan.”

Rachel Castermans
Provincie Limburg

"Dewi ondersteunde ons bij het definiëren van intern communicatiebeleid en het uitvoeren hiervan. Door haar betrokkenheid bij Mosa, maar met behoud van een frisse, objectieve blik is deze ondersteuning waardevol. Ze kijkt en luistert naar wat de organisatie nodig heeft en waar interne communicatie van betekenis kan zijn. Door haar geduld en doordat ze blijft doorvragen tot alle vragen zijn beantwoord, geeft ze ons praktische adviezen die ons verder helpen."

Joy Moonen
Mosa

"Een kracht van Dewi in het project was dat ze de samenhang van de verschillende communicatiemomenten en de inhoud daarvan goed in beeld had. Hierdoor kon ze kritische vragen stellen en adviseren wanneer er nieuwe inhoud werd toegevoegd. Ook kan ze met slechts een paar to-the-point vragen de kern van de communicatie in beeld brengen. Waardoor met geringe tijd toch een doeltreffende communicatie voorbereid kon worden. Graag hadden we haar nog langer willen behouden binnen het project, ook in de nazorg- en beheerfase."

Jeroen van Can
Radar

"In een periode waarin twee van de drie communicatieadviseurs wegvielen, huurde ik Dewi in als interim communicatieprofessional en nam ze deze rol op een voor haar kenmerkende manier op zich. Haar rustige, maar toch doortastende hands-on mentaliteit zorgde ervoor dat we als een sterk team de uitdagingen die er lagen waarmaakten. In het half jaar dat we samenwerkten heb ik Dewi leren kennen als iemand die in staat is goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en met concrete voorstellen te komen. Haar deskundigheid, het vermogen om op de juiste momenten te relativeren, maar ook de juiste prioriteiten te stellen en vervolgens aan de slag te gaan, maakten haar de professional en prettige collega die we op dat moment nodig hadden."

Marion Poulussen-Neelen
ZOwonen

"Met professionele passie heeft Dewi In Limburg online volwaardig op de kaart gezet: het 24/7 onderhouden van de social media kanalen én de vele content van Limburg op de juiste plek plaatsen op de website.Dewi heeft zich iedere dag proactief ingezet voor de online kanalen van In Limburg waar ze interactie had met de Limburg fans, overzicht hield, inspeelde op de actualiteit én meedacht met ons als opdrachtgever. Dewi, nogmaals dank voor het voortreffelijke werk dat je hebt opgeleverd!"

Marieke Braun-Vaessen
Provincie Limburg

"Dewi heeft Radar ondersteund in het project Nieuwe Digitale Werkplek en dit voornamelijk tijdens een 100% thuiswerkperiode als gevolg van corona. Desondanks heeft Dewi er in korte tijd voor weten te zorgen dat iedereen binnen het project haar wist te vinden. Met haar open, nieuwsgierige en belangstellende houding wist zij telkens de juiste toon te vinden voor alle verschillende betrokkenen: positief, enthousiast, begrijpelijk én realistisch."

Lisette Sagis
Radar