Het verhaal van Jan Lemmens

Jan Lemmens benaderde mij met de vraag: kun je mij helpen mijn verhaal te formuleren? Na een ongewone carrière en een levenspad met hobbels was Jan zijn eigen praktijk gestart waarin hij anderen coacht en adviseert. In een kennismakingsgesprek van twee uur in zijn huiskamer vertelde hij mij zijn levensverhaal. Hij sprong van de hak op de tak en trok het ene na het andere boek uit de volle boekenkast om een passage eruit voor te lezen. Oude schoolrapporten en mindmaps werden erbij gehaald. Ik kon begrijpen dat hij het moeilijk vond om dit complexe verhaal goed over de bühne te brengen. Toch was er duidelijk een rode draad te ontdekken in wat ik had gehoord: ‘leren door te leven’.

Ik ontwikkelde het kernverhaal voor Jan en zeven bouwstenen die elementen uit zijn verhaal verdiepen. Dit hielp om Jans gedachten te ordenen en focus aan te brengen in de diensten die hij met zijn bedrijf wilde aanbieden. Maar ook wie zijn potentiele klanten zijn. Andrea Bertus gebruikte het kernverhaal voor de ontwikkeling van een onderscheidende huisstijl die onder andere is vertaald in een website.

De webteksten schreef ik op basis van het kernverhaal. Het copyconcept met samengestelde – niet bestaande – woorden*, onderstreept de bijzondere, innovatieve manier van denken van Jan. Ik adviseerde over de beste indeling van de website en het toevoegen van een blog waarin hij zijn interessante kijk op filosofie, kunst en zelfontwikkeling kwijt kan.

Bekijk de website:
Jan Lemmens

Praktijkfilosoof

* Zinzoeker, Essentiejager, Anderslezer, Spoorgever, Verderkijker, Frisdenker