Radar naar Office 365

Radar ondersteunt kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking in de regio Zuid-Limburg. De zorgorganisatie met ongeveer 900 medewerkers maakte onlangs de overstap naar Office 365. Hiermee kunnen medewerkers waar ze willen, vanaf elk apparaat inloggen en hun werk doen. De nieuwe digitale werkplek is bovendien afgestemd op de functie en werkzaamheden van de medewerker.

Radar Office 365

:
Positief communiceren, maar ook oog hebben voor weerstand
:

Voor dit project van een jaar vroeg Radar mij om ondersteuning op het gebied van communicatie. Enerzijds ging het om het goed informeren van de verschillende doelgroepen, anderzijds ook om het motiveren en het stimuleren van het gebruik van de nieuwe omgeving. Hoewel er veel voordelen zitten aan het nieuwe systeem, was het voor veel medewerkers een grote overgang en echt even wennen.

Kernboodschap

Ik stelde een beknopt, maar doordacht communicatieplan op dat houvast gaf voor alle communicatie-activiteiten rondom het project. Uitgangspunt voor de communicatie was om positief en enthousiast te communiceren, maar zeker ook oog te hebben voor weerstand van medewerkers. Ik formuleerde hiervoor een kernboodschap waar we gedurende het project steeds op konden terugvallen.

Als lid van de projectgroep bewaakte ik de uitgangspunten van de strategie, en gaf ik tevens uitvoering hieraan. Zo ontwikkelde ik een digitale nieuwsbrief, voorbeeldmails en instructiematerialen, en zorgde ik voor regelmatige updates op intranet.